fbpx

Nesreča z balonom

Nedavno smo bili priča grozoviti nesreči z balonom, kjer je zaradi težav z vetrom, pri pristanku balona in posledični prevrnitvi, prišlo do poškodb večjega števila potnikov. Precej udeležencev je bilo huje telesno poškodovanih, 5 oseb pa je na žalost izgubilo življenje.

Vsakdo, ki je vsled te nesreče utrpel eno izmed oblik pravno priznane škode, bo upravičen od zavarovalnice ali lastnika plovila zahtevati odškodnino. Namreč vsa vozila in plovila v Sloveniji morajo biti v skladu z Zakonom o obveznih zavarovanjih v prometu in na podlagi Uredbe o zahtevah v zvezi z zavarovanjem za letalske prevoznike in operaterje, obvezno zavarovana. To pomeni, da pristojna zavarovalnica prevzema obveznost izplačila odškodnine za vse, ki so škodo utrpeli in jo iz tega naslova uveljavljajo.

Upravičenost oškodovancev do odškodnine ni vezana na dejstvo, kdo je kriv za nesrečo in kako je do nje prišlo (to je lahko pomembno samo za razmerje med lastnikom balona in zavarovalnico, ne pa za oškodovance). Za izplačilo odškodnine je dovolj, da je oškodovancu nastala škoda. Seveda pa je višina odškodnine vezana na dejansko škodo (uničena prtljaga, poškodovani osebni predmeti, telesne poškodbe, duševne bolečine zaradi invalidnosti, duševne bolečine ob izgubi bližnjega) in se povečuje sorazmerno z njo (večje in hujše kot so posledice, višja je odškodnina).

Upravičenci so kot že rečeno vse osebe, ki jim je nastala škoda. Prav tako pa je krog upravičencev (zaradi smrti nekaterih potnikov) razširjen tudi na njihove svojce. V primeru smrti osebe, je tako do odškodnine zaradi duševnih bolečin ob izgubi bližnjega na primer lahko upravičen njegov partner, otroci, starši, v določenih primerih tudi stari starši in bratje ter sestre.

Ne odlašajte!!
Za brezplačen pravni nasvet nas pokličite na 080-13-14 ali nam pošljite sporočilo na info@poravnava-pna.si!

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …