fbpx

50.000€ odškodnine za zlomljen penis

Lahko si ogledate več vsebin na spletni strani : Poravnava – odškodnina domača stran ali na blogu z veliko koristnimi  članki iz področja prava

Zgodba o zlomljenem penisu bi bila za vsakega moškega prava nočna mora, vendar se je za nekega Splitčana, pravzaprav za njegove potomce, izkazala za dobičkonosno.

Splitčan je imel sklenjeno življenjsko zavarovanje pri Zavarovalnici Triglav, ta pa je vključevala tudi dopolnilno zavarovanje v primeru trajne invalidnosti. Polico je z Zavarovalnico Triglav sklenil leta 2005. Ko si je leta 2006 domnevno med analnim spolnim odnosom zlomil penis, se je skušal z zavarovalnico dogovoriti za odškodnino, ker pa se ni mogel z njimi dogovoriti, je leta 2009 vložil tožbo. V tožbi je pojasnil, da je imel po zdravljenju težave pri spolnih odnosih, ker je bil po zaraslem zlomu penis v erekciji močno zakrivljen v levo. Zahteval je nadomestilo za trajno invalidnost, ki je posledica nezgode, ki se mu je pripetila. Leta 2011 je moški umrl, postopek pa je nato nadaljeval njegov najstniški sin. Leta 2014 je prvostopenjsko sodišče presodilo v korist družini, a je županijsko sodišče sodbo razveljavilo. Odvetnici zavarovalnice Triglav sta trdili, da ni dokazov o datumu in okoliščinah dogodka. Opozorili sta tudi na to, da je bila zaradi neplačanih rednih obveznosti zavarovalna polica dvakrat stornirana, zato je mogoče, da ni bila veljavna v času škodnega dogodka. Trdili sta tudi, da ni šlo za nesrečo, ampak za Peyeronijevo bolezen, ki ni podlaga za invalidnost, ter da se moški ni pravočasno zdravil, kar je vplivalo na invalidnost. Na ponovnem sojenju so sodni izvedenci dokazali nasprotno. Potrdili so, da je bil penis zlomljen in da močna ukrivljenost penisa med erekcijo od 70 do 80 stopinj onemogoča spolne odnose. Ukrivljenost penisa je posledica poškodbe, kar predstavlja 50-odstotno invalidnost, so poudarili.

Moški je bil pri zavarovalnici zavarovan za 50.000€ v primeru trajne invalidnosti. Tožba, ki se je vlekla od leta 2009 je sedaj zaključena od katere je najstniški sin od zavarovalnice dobil 25.000€ in še približno toliko za obresti od leta 2008.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …